loader
Eredményes évet zárt a rendelőintézet

Eredményes évet zárt a rendelőintézet

Huszonnégy órás  ügyeleti rendszer kialakítást tűzte ki többi között megvalósítandó célként Szentendre Város Egészségügyi Intézménye 2017-re, amikor a további fejlesztések megvalósítása mellett továbbra is a prevencióra helyezik majd a hangsúlyt az intézményben.

Fejlesztésekről, kapacitásbővítésről szólt a 2016-os év Szentendre Város Egészségügyi Intézményeiben, de 2017-re komoly célkitűzéseket tervez a rendelőintézet, az egyik legfontosabb, a 24 órás ügyeleti rend kialakítása a városban. Az elmúlt évben lelet lekérdező rendszerrel bővült az intézmény, ami a hozzá tartozó 13 település betegeinek is könnyebbé, gyorsabbá és kényelmesebbé teszi a leletek hozzáférését. 2016 legnagyobb fejlesztése azonban a kapacitásbővítés volt, ami mellett hosszú ideje lobbizott az intézmény vezetősége.

Magyarországon elsőként városunkban áll rendelkezésre heti 30 órában dietetikus, akinek szintén a prevencióban van jelentős szerepvállalása. Mindemellett a mammográfia vizsgálat területén is történt változás. 

Az új esztendőben is fontos feladat jut a pályázatoknak, amiknek segítségével további fejlesztések például a 24 órás ügyeleti rend bevezetése is megvalósíthatóak lesznek. 2017-ben folytatódik az egészségügyi dolgozók béremelése, az ápolók bére 2019-re átlagosan 65%-kal, a szakorvosok és szakgyógyszerészek bére két év alatt 207 ezer forinttal emelkedik. Jelentős fejlesztések várhatóak a betegellátásban, és több mint 50 milliárdos fejlesztés indul a budapesti és Pest megyei egészségügyi ellátórendszerben is.

Az elmúlt évben is számos egészségnappal készült az intézmény az Egészséges Városért Közalapítvánnyal együttműködve, nem csak a felnőtt lakosságnak, de a diákoknak is, amit 2017-ben is szeretnének folytatni. Január 17-én nyílt nappal várják a SZEI-be látogatókat a rendelő munkatársai, ahol a tanácsadások, előadások mellett plusz rendelésekkel, szűrésekkel is készülnek a szervezők.

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok