loader
1956 - Nyárson égetett könyvek

1956 - Nyárson égetett könyvek

Hang- és fényeffektusok, szabadtéri installációk – kortárs művészeti reflexiók korabeli helyszíneken: a művészetek hazai fővárosa, Szentendre tematikus programsorozattal emlékezik az 1956 októberében történtekre.

Az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulóján kortárs művészeti reflexiók idézik meg a Szentendrén hatvan évvel ezelőtt történteket. A város meghívásos pályázatán 12 szentendrei művészt kértek fel installációk tervezésére, a 8 pályamű közül 7 valósul meg eredeti, ’56-os helyszíneken.

A public art műveket október 23-tól november 4-ig láthatják, hallhatják a Szentendrére látogatók a város különböző, nyilvános pontjain.

A hét helyszín egyenként is felkereshető, de szerveznek vezetett sétákat művészettörténészekkel, helytörténészekkel, iskolásoknak rendhagyó történelemóraként foglalják össze ’56 és a művek üzenetét. A forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára egy, a történelmi vonatkozásokat és a művek leírását összefoglaló kiadványt is megjelentetnek.

Az installációkat Csató Máté, ef Zámbó István, a Forgács Társaság, Margit Szabolcs, Nagy Barbara, Tóth Eszter és Vincze Ottó készítették, és mindegyik alkotás az adott helyen történt eseményeknek állít emléket.


Forrás: mno.hu

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok